Kapcsolatok


8000 Székesfehérvár, Károly János u. 32

Tel:  (22) 505-222 , (22) 505-223

Fax: (22) 505 327-095








Különös közzétételi lista




Tini Tanbolt












Báli menü receptjei




Iskolánkról szóló filmek 

megtekinthetők itt:


Deák film


Erasmus


Rólunk szól a hír


Élet a Deákban






















Határtalanul 2014



Határtalanul 2016





Támogatóink:






Édesség Világ Kft.

Székesfehérvár

Fehér Róbert



Kriszkóné Papp Krisztina

Virág ajándék - Bodajk















                            

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   








Szakmai vizsgák dátumai és követelményei


Szakmai vizsgák dátumai:

feltöltés alatt 


A szakképzési évfolyamokat záró szakmai vizsgákkal kapcsolatos megállapításokat a szakmai program tartalmazza.


A szakmai képzés követelményei 


Kereskedelmi szakmák szakmai követelményei:

A különböző szakmákban képzett tanulók:
- rendelkezzenek vállalkozói szemlélettel,
- ismerjék a különbözõ eladási technikákat, ennek ismeretében tudjanak önálló munkát végezni,
- ismerjék az áruk választékát, tulajdonságait az áruvédelem módjait,
- legyenek a vevőkkel udvariasak, becsületesek, előzékenyek, tapintatosak,
- ismerjék azokat a számítási módszereket, amelyekkel elemezni, értékelni tudják a bolt 
  gazdálkodását,
- ismerjék állampolgári, munkavállalói jogaikat, kötelezettségeiket,
- ismerjék az érdekvédelmi szervezetek munkáját,
- balesetmentesen dolgozzanak,
- rendelkezzenek olyan általános és szakmai felkészültséggel, kommunikációs és tanulási 
  készséggel, hogy képesek legyenek követni a szakma fejlõdését, a munkaerõ-piaci viszonyok 
  változásait.
A szakmánkénti követelmények a tantárgyak tanterveiben kerültek megfogalmazásra.




A vendéglátó szakmák szakmai követelményei:

Általános követelmények:
- rendelkezzenek korszerű vállalkozói szemlélettel, konvertálható tudással, 
- ismerjék a gazdaságos működéshez szükséges gazdasági számításokat, 
- az értékesítő szakmás tanulók ismerjék a korszerű és igényes értékesítési módokat, 
- a termelő szakmás tanulók ismerjék a korszerű táplálkozást segítő technológiákat, 
- képesek legyenek az önálló munkavégzésre, 
- ismerjék a nyersanyagok tulajdonságait, 
- rendelkezzenek marketing-szemlélettel, 
- ismerjék a beszerzési forrásokat, 
- ismerjék hazánk idegenforgalmi, kulturális, földrajzi, néprajzi, művészettörténeti műemlékeit és 
  képesek legyenek ezek ajánlására idegen nyelven is, 
- legyenek tisztában állampolgári, munkavállalói jogaikkal, kötelességeikkel, 
- ismerjék a szakmájukkal összefüggő környezetvédelmi eljárásokat, 
- dolgozzanak balesetmentesen, 
- rendelkezzenek jó kommunikációs készséggel, 
- képesek legyenek a gyakorlati munkájukban tudatosan alkalmazni azokat az ismereteket, 
  amelyeket az elméleti oktatásban szereztek.
A szakmánkénti követelmények a tantárgyak tanterveiben kerültek megfogalmazásra.




Szakmai vizsga:

Források:
https://www.nive.hu/index.php?option=com_jumi&view=application&fileid=16&tip=szvk_2012_



Szakmai vizsgázók:















                                                                                                                                                                            Copyright © 2017. All Rights Reserved.